Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.

Heidi Malengier groeide op in Zonnebeke. “Ik heb er mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn ouders en andere familieleden wonen er nog steeds”, vertelt ze. “Mijn hogere studies politiek en sociale wetenschappen volgde ik twee jaar in Gent en twee jaar in Louvain-la-Neuve.”

In 1995 ging Heidi aan de slag bij de provincie. “Vier jaar later werd ik gemeentesecretaris in Zedelgem en verhuisden we naar Aartrijke. In 2013 nam ik ontslag en werkte ik enkele jaren mee in het bedrijf van mijn man. In 2017 volgde dan een tweede periode bij de provincie. Sindsdien ben ik directeur van de groendienst. Ik werk vanuit het Boeverbos in Brugge en ben onder meer verantwoordelijk voor de provinciale domeinen.”

Vrijgesteld

“De aantrekkingskracht van het gemeentelijk niveau bleef aanwezig en ik besloot om me in te schrijven voor de vacature van algemeen directeur in Mesen. Dankzij mijn studies in Wallonië was ik vrijgesteld van het taalexamen. Mesen is klein en uniek. Ik zie het als een boeiende uitdaging om me in te zetten voor de stad.”

Op 1 oktober gaat ze van start in haar nieuwe functie. “Met de provincie wil ik nog enkele lopende dossiers afwerken en alles netjes afwerken richting de nieuwe legislatuur. Intussen overlegde ik al even met waarnemend directeur Elisha Leire om het een en ander te bekijken.”

Drietand

Burgemeester Sandy Evrard is blij dat er eindelijk witte rook is. “De algemeen directeur is de linker- en rechterhand van een burgemeester”, zegt hij. “Elisha heeft haar rol met verve vervuld. Na de zitting maandag kreeg ze een welverdiend applaus. Ze blijft aan boord als beleidsmedewerker. Samen met Heidi en Elisha zal ik een drietand vormen. Ik voel dat we op dezelfde golflengte zitten. Van de zeven medewerkers op het stadhuis zijn er zes vrouwen. Communicatieverantwoordelijke Sandro Delaere kan echter zeker zijn mannetje staan”, glimlacht Sandy.

The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een moment van reflectie en bezinning”: Diksmuidelingen fietsen vanaf volgende week naar Compostela voor het goede doel

Elf mensen, onder wie twee vrouwen, vertrekken op zaterdag 6 juli vanuit Sint-Jacobs-Kapelle bij Diksmuide naar Compostela. “We fietsen niet zomaar, maar doen dit voor het goede doel: twee scholen voor bijzonder onderwijs in onze regio”, vertelt Jef Boone.
The post “Een moment van reflectie en bezinning”: Diksmuidelingen fietsen vanaf volgende week naar Compostela voor het goede doel appeared

Lees meer »

Toeristische trekpleister voor Chinezen, ‘dicht’ bij huis voor Julian Assange: dit is Saipan, het eiland waar klokkenluider schuldig pleitte voor spionage

WikiLeaks-oprichter Julian Assange kon voor eender welke rechtbank op Amerikaans grondgebied verschijnen om schuldig te pleiten voor spionage, maar hij koos voor het piepkleine eiland Saipan middenin de Grote Oceaan. Een bewuste keuze, duidt VS-kenner Tom Van de Weghe. “Niet alleen wilde hij het Amerikaanse vasteland vermijden, hij wilde ook zo dicht als mogelijk bij thuisland Australië zijn.”

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Belgen trainen eerst en reizen dan naar Stuttgart, waar Onana en Tedesco met de pers praten

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun afreis naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »