Heidi Delobelle (CEO AG Insurance): ‘Overheden en verzekeraars moeten klimaatrisico’s op Europees niveau aanpakken’

02:30 De stevige regenval en de recente overstromingen in Frankrijk en Duitsland moeten een wake-upcall zijn. Toch zijn beleidsmakers er niet op gebrand om samen met de verzekeraars het wettelijk kader rond… 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA)

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.
The post Vanaf september rijden er

Lees meer »

Eric Gerets roept op om vol achter Rode Duivels te staan tegen Oekraïne: “Supporters zijn het allerbelangrijkste in het voetbal”

“Als we de Spanjaarden niet tegenkomen, is de finale haalbaar.” Aan het woord: Eric Gerets (70), met de nationale ploeg finalist op het EK in 1980. Roder dan hem maken ze Duivels niet. Door zijn hersenbloeding twaalf jaar geleden zegt hij het trager, maar met evenveel vuur. Ook op sociale media toont de held zich kwetsbaar. “Ik ga daar geen

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Voor het eerst in ruim 30 jaar: Nederlandstaligen en Franstaligen samen op lijst in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kunnen de inwoners van de faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode voor het eerst in decennia stemmen op een lijst waarop zowel Nederlands- als Franstaligen staan. De partij Accent 1640 wil naar eigen zeggen de belangen behartigen van élke Rodenaar, "want we hebben geen nood aan Nederlandstalige stoepen, Franstalige fietspaden, liberale straatverlichting, christendemocratische verkeerslichten of socialistische wandelwegen".

Lees meer »