Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.

Het seizoen 2023 van Dimi Van Pamel – voor jonge renners moet het tweede jaars bij de junioren het allermooiste uit de carrière zijn – werd door een ongeval op training abrupt afgebroken. In juni knalde hij achteraan op een bestelwagen. In het ziekenhuis had hij 66 hechtingen in aangezicht en hals nodig. Bij de klap liep hij ook barstjes in z’n nekwervels op.

“Zaterdag in Zerkegem had ik weer pech”, zucht de eerstejaarsbelofte. “Mijn linkerelleboog werd gehecht, want daar was een gat in waar je een pink kon insteken. Ik heb ook schaafwonden op beide ellebogen en op mijn knie. Mijn knie is zwaar verstuikt. Dit is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen. Je moet er veel voor doen, maar ik krijg er al enkele jaren niets voor terug. Ik overweeg om er definitief mee te kappen. Het wordt te veel.”

“Knieproblemen, dat ongeval, nu weer een val… het is altijd iets geweest de voorbije jaren”

“Sinds mijn tweede jaar bij de nieuwelingen is het eigenlijk altijd iets geweest”, gaat de pion van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen verder. “Problemen met mijn knie, vorig jaar dat accident, nu weer een val die me opnieuw minstens een week van de fiets zal houden…”

Mentaal wordt dat lastig. Van Pamel probeerde het de voorbije maanden ook enkele keren bij de nevenbonden. “Daar ging het goed, maar bij de start van het seizoen is gebleken dat ik te weinig had getraind. Na dat accident van vorig jaar pakte mijn trainer het heel voorzichtig aan. Eigenlijk iets te voorzichtig. Bij het optrekken na een bocht moet je mee in het gelid. Maar dat voelt precies alsof ik al 100 kilometer in de benen heb.”

Vandaar dat Van Pamel ernstig overweegt te stoppen. “Maar de strandracen ga ik blijven doen. Daarin heb ik me vorige winter echt geamuseerd.” (HF)

The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Hoe komt het dat de EK-shirts van de Rode Duivels telkens zo doorweekt zijn? Adidas relativeert, experte heeft bedenkingen

Intussen ging het half Europa rond: de bordeauxrode shirts van de Rode Duivels op het EK tegen Slovakije en Roemenië oogden wel héél kletsnat. Of er iets mis is met de zweetafvoer van de shirts? Shirtsponsor Adidas relativeert: “We luisteren continu naar feedback, maar de spelers voelen er zich goed in.” Al heeft een experte in textieltechnologie bedenkingen.

Lees meer »

‘Boos’-presentator zwaar onder vuur in Nederland: “Hij is een pestkop”

Veel kijkers van ‘Boos’ zijn kritisch op de meest recente aflevering van het online programma. Via sociale media laten ze weten dat ze vinden dat presentator en maker Tim Hofman – bij ons vooral bekend van zijn klokkenluider-aflevering over ‘The Voice of Holland’ – zich in de aflevering gedraagt als ‘een pestkop’. Ook noemen ze het ‘journalistiek ondermaats’. De makers

Lees meer »