Grote Weide in Halle wordt overstromingsgebied en plek om van de natuur te genieten

In Halle wordt de Grote Weide ingericht als een natuurlijk overstromingsgebied om het stadscentrum beter te beschermen tegen wateroverlast. Bij zware regenval treedt de Groebegracht nu wel eens buiten zijn oevers, met ondergelopen kelders en garages als gevolg. Het is ook de bedoeling dat inwoners en bezoekers er naartoe kunnen om te genieten van de natuur. 

Meer krantenkoppen in België

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

“Stop alsjeblieft nooit met voetballen”: journalist brengt opvallend eerbetoon aan Modric, die in tranen achterbleef na emotionele rollercoaster

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? De Kroatische kapitein ging tegen Italië in één minuut van de hel naar de hemel. En in minuut 98 abrupt weer terug. Modric bleef na die emotionele rollercoaster in tranen achter. Iederéén voelde mee met hem, en een Italiaanse journalist in het bijzonder. De man

Lees meer »

“De boze heks moet een giftig drankje krijgen”: man en minnares 10 jaar naar de cel voor drievoudige moordpoging, helpende vriendin krijgt 4 jaar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 51-jarige Frank B. uit Schoten en zijn minnares Layla J. (50) veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de drie mislukte moordpogingen op de 60-jarige Gabriella V.H. uit Westmalle, de ex-vrouw van Frank B. Een vriendin die het koppel hielp bij het beramen van de moordplannen, moet vier jaar de cel in.

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »