Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.

Groen Ieper zorgt voor ruimte, dat is de slogan waarmee Groen Ieper naar de verkiezingen trekt. “Groen Ieper heeft grote dromen en is tegelijk realistisch”, zegt lijsttrekker Sam Vancayseele. “Door de financiële situatie van de stad Ieper is er niet veel speelruimte voor nieuwe initiatieven. Wij focussen in ons programma op mobiliteit, welzijn en vergroening als betaalbare en duurzame investering in de stad.”

“Met campagne De 100 dagen van Groen Ieper willen we de Ieperlingen correct informeren over de (on)mogelijkheden in de volgende legislatuur. Vanaf 6 juli – 100 dagen voor de verkiezingen – publiceren we elke dag een wistjedatje op onze Facebookpagina, dat meteen ook gekoppeld wordt aan een programmapunt”, vult voorzitter Riane Malfait aan.

In dat programma staat onder andere een radicaal klimaatbeleid en de omvorming van De Kersecorf tot een Open Huis, maar ook een circulatieplan met enkele verkeersfilters en intra muros een volledige fietszone. “Smalle straten wil Groen heraanleggen met een gelijke straatbetegeling van gevel tot gevel om af te raken van de veel te smalle voetpaden”, zegt Sam. “Parkeren op de Grote Markt willen we alleen nog toestaan voor mindervaliden. En uiteraard kiezen we niet voor een ondergrondse parking: financieel onverantwoord, lokt verkeer naar het centrum en is gevaarlijk voor de stabiliteit van de Lakenhallen.”

Nieuwkomers

Ondertussen krijgt de lijst vorm. “Ongeveer de helft heeft al eens op de lijst gestaan, de andere helft zijn nieuwkomers”, zegt Riane. “Een daarvan is Toon Cafmeyer – broer van Bart en oom van Maaike – die jarenlang diensthoofd van de Groendienst was. Iemand met een duidelijke visie op het groen in de stad.”

Toon Cafmeyer (71) is getrouwd met Rika De Backer en vader van Sven – die ook op de lijst van Groen Ieper zal staan – en Ine. “Ik ben een geëngageerd iemand, maar omdat ik altijd voor een openbare dienst heb gewerkt kon ik me niet eerder politiek engageren. Ik ben wel een groene man en zag tijdens mijn loopbaan hoe belangrijk Groen is voor de natuur en zeker ook voor de mensen in de stad”, zegt Toon.

Een andere nieuwkomer is Ieperling Stefaan Pinket, gepensioneerd CM-bediende en echtgenoot van kunstenares Trees Leroy. Ook Fobe Knockaert (30) uit Elverdinge, die werkt in het asielcentrum van Ieper, komt voor het eerst op. De lijsttrekker wordt gemeenteraadslid Sam Vancayseele, Kathleen Bevernage staat op de tweede plaats. Ook bestuursleden Riane Malfait, Diederik Vandenbilcke, Jean Pierre Bouckaert en Hanna Laekeman zullen zeker op de lijst staan. “We gaan voor het behoud van het percentage stemmen. Omdat er twee extra zetels te winnen zijn, hebben we dan drie zetels te pakken.”

The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar

De voorbije weken werden er vergroeningswerken uitgevoerd op het De Coninckplein. Zo’n 1.600 vierkante meter tegels werden gewipt en maakten plaats voor groen. “We moesten ingrijpen, want de wortels van de bomen duwden de tegels omhoog”, aldus schepen van Groen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Landelijke bloementuin Lavandee in Koekelare opent de deuren

Tijdens de open tuindagen op 29 en 30 juni en ook op 1 september kan je een kijkje nemen in De Lavandee. Het is een landelijke tuin zonder gazon, bestaande uit weelderige borders met planten uit alle werelddelen.
The post Landelijke bloementuin Lavandee in Koekelare opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Hert dat tuin al jaren bezoekt, waarschuwt bewoner voor komst van zwarte beer: “Ongelooflijk wat wilde dieren allemaal kunnen”

Een hert sloot jaren geleden vriendschap met een Amerikaans gezin en bezoekt regelmatig hun tuin. En die opmerkelijke vriendschap loont: op een ochtend was het dier – Dat Ziggy heet – erg onrustig en leek het de bewoners ergens voor te waarschuwen. Al snel werd duidelijk waarom Ziggy zo nerveus was toen plots een zwarte beer opdook. “Zij is zo’n

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt hepatitis E door eten van paté op vakantie

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »