Gerechtspsychiater Paul Lodewyck (75) onderzocht meer dan vijftig moordenaars in de gevangenis: “Een mama die haar kind ombrengt, blijft het meest beklijvende dat er is”

Van een moeder die haar drie kinderen doodde tot de moordende bodybuilder. Paul Lodewyck (75), de éminence grise van de gerechtspsychiatrie, onderzocht meer dan vijftig moordenaars in de gevangenis. Na 45 jaar ten dienste van justitie gaat hij deze week met pensioen.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Christoff is trouw aan West-Vlaanderen wanneer hij zijn verjaardag viert. Ook dit jaar koos hij een West-Vlaamse zaal uit om zijn verjaardagsconcert te houden en dit eveneens in een organisatie van Concertevents. Christoff zong op het podium van Concertgebouw Brugge.
The post IN BEELD – Christoff hield zijn verjaardagsconcert in Concertgebouw Brugge, inclusief een duet met Wout Van Hemelryck

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Spookschip op Cyprus, koeltorens en een zendmast: waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, zijn niet aan hun proefstuk toe

De Duitsers die onlangs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen beklommen, wagen zich wel vaker aan een gevaarlijke stunt. Uit video’s en foto’s op hun socialemedia-accounts, blijkt dat ze alvast geen last hebben van hoogtevrees. Koel- en andere torens, zendmasten en zelfs een scheepswrak op Cyprus: niks is veilig voor de waaghalzen.

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Füllkrug redt groepswinst van flauw Duitsland

Met de Duitsers ben je nooit klaar. Dat voetbalcliché hieldt de Mannschaft zondagavond nog maar eens in stand tegen Zwitserland. Een mak Duitsland stevende lang af op een nederlaag, maar een kopbal van de ingevallen Niclas Füllkrug redde het Duitse vel in de 92ste minuut.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »