Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.

Ook de mensen die het afgelopen jaar met pensioen gingen, werden nog eens uitgebreid bedankt. Zo ging Christine Ghesquière na 14 jaar poetsen bij de gemeente met pensioen. Ook poetshulp Nadine Casteleyn ging na 19 jaar bij de poetsdienst van het OCMW met welverdiend pensioen. Nog bij het OCMW ging ook Lieve Bruwier met pensioen. Bij de technische dienst zegt Serge Dufoort vaarwel aan zijn collega’s na een lange loopbaan. Viviane Zegres ging enkele maanden geleden met pensioen na een goedgevulde carrière in woonzorgcentrum Ter Linde. Ook Chantal Verbeke en Friedel Wyffels werden in de bloemetjes gezet na 25 jaar dienst bij de gemeente. De personeelsleden van de gemeente werden uitgenodigd op wat nu zelfs een personeelsfestival wordt genoemd. (foto EVG)

The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid van stedelijke academie in Roeselare: “Ik maakte hier vrienden voor het leven”

Vorige week nam Stefaan Beel afscheid van zijn fotoklas en de doka in de stedelijke academie. En dat op een hoogtepunt want in dit digitale tijdperk is er nog nooit zoveel interesse geweest voor de analoge fotografie. “Dit is een afscheid met gemengde gevoelens, ik heb hier vrienden gemaakt voor het leven.”
The post Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Emoties die vechten in ons hoofd, zoals in succesfilm ‘Inside Out 2’, hebben wij dat ook? “Ja, maar bij ons is ratio de baas. Meestal toch”

De kaskraker van het moment is ‘Inside Out 2’, een kinderfilm over… emoties. Geen monsters, geen superhelden, maar een bont gezelschap van Angst, Plezier, Woede en diens meer. “Een gouden film”, juichen ook psychologen. “Hoe beter je gevoelens kan benoemen, hoe beter je in het leven staat.” Maar hoe echt is dit? Hebben wij een controlekamer in ons hoofd? En

Lees meer »

Saudi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens hadj in Mekka

In Saudi-Arabië zijn bij de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart, 1.301 pelgrims overleden. Dat meldt het officiële Saudische persagentschap. In Mekka steeg de temperatuur afgelopen week tot boven de 51 graden. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »

Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie zijn er enkele nieuwigheden”

Vrijdag 28 juni opent Farmbar Bruwershof aan de Kasteelstraat in Dadizele opnieuw de deuren. Jan Wallays en Geertrui Verhaeghe pakken ook dit jaar uit met enkele nieuwigheden. Zo start de zomer met een optreden en is er op de laatste avond een openluchtcinema.
The post Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »