“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.

Racing Club Roeselare werd in 1983 opgericht. Ze hadden eerst nog een tijdje de uitvalsbasis aan de Expohallen, maar toen de voetbalaccommodatie daar uitbreidde weken ze uit naar de Kleine Kalkenstraat. Sinds 2019 hebben ze een gloednieuw racecircuit in gebruik genomen langs de Kachtemsestraat. “In België heb je naast het onze nog twee permanente circuits: in Genk en Luik. Wij zitten hier natuurlijk gebeiteld met zo’n accommodatie”, zeggen voorzitter Remo Wyffels, ondervoorzitter Nico Halewyn en penningmeester Nico Vandewynckel.

16 nationaliteiten

Want naast het circuit is er ook een tribune en een clublokaal waar de 120 leden terecht kunnen. “Die leden komen natuurlijk niet enkel uit Roeselare alleen. Iedereen beschikt over een badge, als ze willen komen trainen kan dat probleemloos.”

“Elke piloot heeft ook een mecanicien”

Racing Club Roeselare organiseert veel wedstrijden en eind augustus komt het EK naar de Rodenbachstad. “Maar dit weekend, dus op 29 en 30 juni, organiseren we een warm-up. Iedereen die deelneemt aan het EK kan dus komen kennismaken met ons circuit. Niet alle deelnemers maken daar gebruik van. 138 piloten zijn al ingeschreven voor het EK, zowat de helft komt dit weekend al eens testen. Met 16 nationaliteiten een erg internationaal gezelschap. Ze komen op donderdag al aan, zaterdag en zondag telkens vanaf 9 uur is er de wedstrijd. Het gaat in dit geval om elektrisch aangedreven wagentjes die uitkomen in drie categorieën. In de open klasse halen ze op de rechte stukken wel tot 100 kilometer per uur.”

Er is natuurlijk het racen zelf, waarvoor je veel moet trainen en waarvoor je over wat feeling moet beschikken. “Maar bijna iedere piloot heeft ook een mecanicien bij. Die helpt bij het afstellen van de wagen. Het is zowat Formule I in het klein, want het zit hem in de details.”

Dit weekend wordt het alvast ‘full house’ in de Kachtemsestraat 352. “En in het weekend van 23 tot en met 25 augustus zal dat niet anders zijn. Iedereen die eens wil kennismaken met onze sport is zeker welkom!”

The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.
The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »