Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.
The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg (52) van ‘Most Wanted’-lijst wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht door overmacht: dossier in zeer slechte staat door waterschade

Nicolas Théodorou (52), die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst voor poging tot moord, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het Openbaar Ministerie de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »