Europese AI-belofte haalt 64 miljoen op om Nvidia uit te dagen

15:01 Axelera AI, een in Nederland gebaseerde chipmaker met sterke Leuvense connecties, haalt een recordbedrag op. Het wil zich lanceren in de markt voor datacenters, waar Nvidia dominant is. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen voorlopig de gebeten hond: na z’n owngoal laat hij nu de gelijkmaker liggen

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

“West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe directeur van Westtoer

Het provinciebedrijf Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt er Stefaan Gheysen op. De Tieltenaar is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur. “Ons doel? Toeristen op een duurzame manier naar West-Vlaanderen brengen en hen op onze provincie verliefd doen worden.”
The post “West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »