‘Er moet een oorlogsmachine uitgebouwd worden’: is dit de man die Open Vld kan redden?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Strandvervuiling in Middelkerke baart gemeenteraadslid Johan Töpke zorgen: “Potentieel gevaar voor strandgangers”

Met het naderende badseizoen brengt de kustgemeente Middelkerke niet alleen hoop op zon en ontspanning, maar ook een groeiende bezorgdheid over de staat van het strand. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open VLD) heeft herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de aanhoudende vervuiling langs de kustlijn aan het nieuwe casino Silt, een probleem dat ondanks beloften van het gemeentebestuur niet lijkt te worden

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »