Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.

Het lichaam van een vrouw werd op 21 maart 2023 gevonden in een droge greppel, achter een elektriciteitscabine, in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. Al snel werd duidelijk dat het om Marleen Van Leeuw ging. Wat ook al snel duidelijk was, is dat de vrouw niet om het leven kwam op de locatie waar ze werden gevonden. Haar lichaam vertoonde ook sporen van geweld en dus werd een onderzoek ingesteld.

Enkele dagen nadat het lichaam van de vrouw werd ontdekt, kwam een verdachte in het vizier: de 33-jarige Elvir S. Hij werd uiteindelijk opgepakt op de luchthaven van Düsseldorf vlak voor hij het hazenpad wilde kiezen. Bij zijn arrestatie had hij de bankkaart van Marleen op zak.

Lange tijd bleven de speurders met heel veel vragen zitten, tot Elvir S. afgelopen zomer toch begon te praten. Hij bekende de moord op Marleen en dat zorgde voor een doorbraak. Meer nog: hij zou niet alleen gehandeld hebben, maar zou hulp gekregen hebben van een neef om het lichaam van Marleen te vervoeren naar Koewacht. De man verblijft momenteel nog steeds in Macedonië, hoewel hij een uitnodiging kreeg om de wedersamenstelling aanwezig te zijn.

Meter jongste kindje

Marleen woonde nog niet lang aan de kust. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit Melsbroek, maar om gezondheidsredenen besloot ze naar Oostende te verhuizen. Ze betrok een appartementje op de hoek van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat. De vrouw stond in de buurt bekend als een erg behulpzame ‘mevrouw’.

De vrouw had Elvir S. leren kennen op de trein en ze besloten om contact met elkaar te houden. Er bestaat zelfs een band tussen de twee, want Marleen werd uiteindelijk tot meter van haar jongste kindje gebombardeerd door Elvir S. en zijn vrouw, met wie hij nog vijf andere kinderen heeft. Marleen had zichzelf niets tekortgedaan en dat wist S. wel.

De zware gokverslaving van de man van Macedonische afkomst woog echter zwaar door op het budget van het gezin en dus besloot hij om een seksuele relatie met Marleen op na te houden. Meer nog: hij liet zich daar door Marleen voor betalen.

Ruzie over geld

Dat bleef zelfs duren, tot het voor Marleen genoeg was geweest. Op 19 maart 2023 loopt een ruzie over geld uit de hand en komt het tot een handgemeen waarbij Elvir S. Marleen wurgt. Dat gebeurde in de Euphrosina Beernaertstraat, waar S. tot zijn arrestatie woonde. Marleen zou er volgens zijn verklaringen mee gedreigd hebben naar de politie te stappen. Daardoor sloegen bij S. de stoppen door.

Ondanks zijn bekentenis zijn er nog heel wat vragen bij de speurders. Daarom werd woensdagmiddag een reconstructie gehouden in het bijzijn van de speurders, de advocaat van de burgerlijke partij, zijn eigen advocaat, en de onderzoeksrechter.

Kort na de middag werd de Euphrosina Beernaertstraat, tussen de Rogierlaan en de Léon Spilliaertstraat, afgesloten. Enkele uren later werd de verdachte het huis binnenloodst waar hij Marleen van het leven beroofde. Daar kreeg hij de kans om elk detail van de moord uit te leggen. Uiteindelijk duurde de reconstructie zo’n twee uur. De advocaten van beide partijen – Kris Vincke vertegenwoordigde de kinderen van Marleen en Julie Vandenbogaerde vertegenwoordigde de dader – hield de lippen stijf op elkaar.

Reconstructie

Tijdens de reconstructie toonde S. hoe hij Marleen om het leven bracht, haar daarna samen met zijn neef – die tijdens de moord naar verluidt niet aanwezig zou zijn geweest – in een oude zetel stopte om haar daarna samen naar een gehuurde bestelwagen te brengen die voor de deur geparkeerd stond. Samen reden ze daarna naar Nederland om het lichaam van Marleen te dumpen in een greppel in Koewacht.

De dader bleef onherkenbaar en droeg een bivakmuts.

Jeffrey Roos

The post Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers

Maria Haeve vierde in woonzorgcentrum Cassiers in Houthulst haar honderdste verjaardag. Ze woonde tot na haar 94ste verjaardag nog zelfstandig in de Sint-Elooistraat op De Vijfwegen.
The post Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »