Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken in Frankrijk? Wie 

Meer krantenkoppen in België

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »