Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.

Op 19 oktober vorig jaar werden Diana B. (29) en een 17-jarig meisje op heterdaad betrapt in een Colruyt-winkel in Ukkel. Dankzij de camerabeelden konden ze snel gelinkt worden aan heel wat andere diefstallen bij Colruyt elders in het land. Tussen 16 oktober en 3 november sloegen ze liefst 23 keer toe, onder meer in Leuze-en-Hainaut, Lebbeke, Diksmuide, Geraardsbergen en Zelzate. Telkens hadden ze het op dezelfde buit gemunt: opzetttandenborstels en condooms van het merk Durex.

Telkens zelfde manier van werken

De dieven gingen telkens op dezelfde manier te werk. Artur B. (36) voerde zijn vrouw en haar handlangster rond met zijn BMW. Zelf bleef hij telkens wachten in zijn auto. Na feiten in Beernem op 3 november konden de Moldaviër en het minderjarige meisje geklist worden. Diana B. staat geseind en stuurde haar kat naar de zitting.

De Moldaviër bleef zijn aandeel in de diefstallen ook minimaliseren. Maar volgens de procureur was hij bij feiten in Lochristi zelf in de winkel aanwezig. “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”, aldus procureur Mike Vanneste, die drie jaar effectief vroeg. Volgens de verdediging nam de minderjarige het initiatief en stond zij in contact met een Brusselse heler.

Aan de Colruyt Group moeten Artur B. en Diana B. ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag de handen uit de mouwen”

Er staan twee nieuwe, jonge gezichten achter de toog van de voormalige Dbar bij de sporthal, die wordt omgedoopt tot Bar De Oosthoek. “Wij zijn allebei geïnteresseerd in sport en steken graag de handen uit de mouwen”, zeggen uitbaters Ward Riecherts en Jelle Vanwachtendonck.
The post Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »