Dit verandert vanaf 1 juli: je familienaam veranderen mag één keer zonder voorwaarden, minder vaak naar autokeuring en je kan je krant later krijgen

Op 1 juli treden tal van veranderingen in werking. Van de dienstverlening van De Lijn, over de autokeuring, jeugdvoetbal, een nieuwe familienaam kiezen, en tong vangen: lees hier een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.
The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oude zakenrelatie sprak nog met moordverdachte Tenerife toen hij zijn restaurant sloot: “Het was niet rendabel, zei hij. En plots waren ze weg”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »