Derde Belg die verdacht wordt in moorddossier Tenerife woonde vlak bij slachtoffers

De derde Belg die op Tenerife werd opgepakt voor de moord op Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) krijgt nu ook een gezicht. Massimo N. woonde op amper 150 meter van de twee Vlaamse slachtoffers.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »