“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”, zucht burgemeester Frederik Demeyere (Team Burgemeester). “Het ziet er bijna uit alsof iemand met een enorme hamer tekeer is gegaan. De schade zou misschien ook door een zware quad of dergelijke veroorzaakt kunnen zijn, al ben ik dat niet zeker. Maar of het nu moedwillig vandalisme was of eerder een ongeluk maakt in principe niets uit. We betreuren dit enorm. Zeker omdat we in dit nieuwe pad veel tijd en werk hebben gestoken om alles af te krijgen tegen het wandelseizoen. En nu mogen we wellicht uit eigen zak al meteen de boel gaan herstellen. Sowieso gaan we ook ergens een versteviging of reling moeten voorzien om quads en dergelijke daar weg te houden. Een bijzonder jammere zaak.”

Schepen voor toerisme Frederik Sap (Allen 8830) beaamt dat. “Sinds maandag waren er al heel veel mensen die het pad gingen verkennen en we kregen niets dan positieve reacties. We hopen zo snel mogelijk te kunnen starten met de herstellingen.”

Klacht tegen onbekenden

De burgemeester geeft nog mee dat er klacht ingediend zal worden tegen onbekenden. “Iedereen die iets gezien of gehoord denkt te hebben, mag zich trouwens altijd anoniem komen melden”, aldus nog Demeyere. (SV)

The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »