De Grieken mogen zes dagen per week werken als ze dat willen. In de praktijk zullen ze weinig keuze hebben

Vanaf 1 juli kunnen Griekse bedrijven overschakelen naar een zesdaagse werkweek. Daarmee gaat het land tegen de Europese trend in. Het systeem draait op vrijwillige keuze, maar in de praktijk zullen weinig Grieken eraan kunnen ontsnappen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Als die niet correct verlopen zijn, moeten er nieuwe komen”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »