Celstraf voor duo dat oudere man beroofde van polshorloge in Knokke: “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi”

Twee jonge Algerijnen hebben respectievelijk zeven maanden en een jaar cel gekregen voor hun betrokkenheid bij een brutale diefstal in Knokke-Heist.

Op 25 mei dit jaar werd een oudere man in Knokke op klaarlichte dag beroofd van zijn polshorloge. De diefstal werd uitgevoerd door een minderjarige, maar omdat Mohamed T. en Omar G. voorop liepen en zo het slachtoffer hielpen insluiten, werden ze vervolgd als mededaders. Omdat hij plots besefte dat er camera’s hingen, bracht T. het horloge na de feiten terug naar het slachtoffer.

Ook weerspannigheid en drugs

Een wijkagent probeerde het duo staande te houden, maar Omar G. kon zich losrukken. Daarom stond hij ook terecht voor weerspannigheid. Uiteindelijk kon de politie de daders klissen toen zij in een taxi wilden stappen. Mohamed T. moest zich ook verantwoorden voor de kleine hoeveelheid cannabis die hij op zak had.

Enkel Omar G. daagde op voor het proces. “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi om te beroven“, zei de procureur. G. betwistte tevergeefs dat hij hulp leverde bij de feiten en kreeg een jaar effectief. T. kreeg bij verstek zeven maanden cel. (AFr)

The post Celstraf voor duo dat oudere man beroofde van polshorloge in Knokke: “Ze waren duidelijk op zoek naar een prooi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.
The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Algerijn (48) krijgt celstraf nadat hij caféganger verwond met stoel in Oostende

Een 48-jarige man met Algerijnse nationaliteit is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro. De veertiger viel in het voorjaar van 2023 een caféganger in Oostende uit het niets aan met een barkruk. Het slachtoffer raakte daardoor even werkonbekwaam door een gebroken rib.
The post Algerijn (48)

Lees meer »