Binnenkort tien keer zo veel megabatterijen in België: “Kan mee stroomoverschot oplossen”

Door de grote hoeveelheid zonnestroom in België zitten we deze zomer met een soms precair overschot aan stroom. Maar op heel wat plaatsen wordt druk aan een oplossing gebouwd: er is een vertienvoudiging van het aantal megabatterijen op komst. “Binnen de sector zijn de meningen over zulke batterijen verdeeld.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Toeristische trekpleister voor Chinezen, ‘dicht’ bij huis voor Julian Assange: dit is Saipan, het eiland waar klokkenluider schuldig pleitte voor spionage

WikiLeaks-oprichter Julian Assange kon voor eender welke rechtbank op Amerikaans grondgebied verschijnen om schuldig te pleiten voor spionage, maar hij koos voor het piepkleine eiland Saipan middenin de Grote Oceaan. Een bewuste keuze, duidt VS-kenner Tom Van de Weghe. “Niet alleen wilde hij het Amerikaanse vasteland vermijden, hij wilde ook zo dicht als mogelijk bij thuisland Australië zijn.”

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »