BINNENKIJKEN. Belgische topsporters bereiden zich hier voor op de Olympische Spelen: “Hoogteprikkels zonder te moeten reizen”

Monte Marcella wordt deze zomer het geheime wapen van tal van Belgische sporters die straks deelnemen aan de Olympische Spelen. In juli wordt de voormalige Ledegemse hoeve het trainingskamp voor een elitegroep van Belgische atleten die willen schitteren op het grootste sportevenement ter wereld.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Na Patricia uit ‘B&B zoekt lief’ reageert ook An Lemmens op plotse overlijden van Kurt: “Ik leerde hem kennen als een geëngageerde en zorgzame man”

Kurt, een deelnemer uit het programma ‘B&B zoekt lief’, is onverwacht overleden. Hij stierf door acuut hartfalen, meldt VTM. Kurt zou maandagavond aan de kijker voorgesteld worden in het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’. Patricia, bij wie de man op bezoek ging, reageert aangeslagen: “Hij was altijd lief en respectvol.” Inmiddels reageerde ook An Lemmens, de presentatrice van het

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België Noël Develter (94) uit Wevelgem is overleden

Thuis in Wevelgem is Noël Develter (94) onverwacht overleden. Hij was ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België (nu Belfius, red.). Noël behoorde tot de stichters van hoogstudentenclub Moeder Wevelgemse. Hij was ook medestichter van de serviceclub Rotaryclub Menen en Probus Vauban Menen. Noël was tevens ere-reserve majoor van het Belgisch leger.
The post Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet

Lees meer »