Biden en Trump kruisen vannacht de degens op CNN: de inhoud is belangrijk, de uithouding nog meer

Een president die in een debat strijdt tegen een ex-president met als inzet het Witte Huis: het is nog nooit gebeurd. Voor zowel Joe Biden als Donald Trump staat er vannacht veel op het spel. Dit zijn hun sterke en zwakke punten.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

“Ik heb niet eens gereageerd”: De Sutter (Groen) wuift excuses van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »