Batjes in Roeselare kennen recordeditie met maar liefst 122.000 bezoekers

Met nog eens 3 procent meer bezoekers dan de recordeditie van vorig jaar, blikt Roeselare tevreden terug op hét shoppingevenement van het jaar.

“De Batjes blijven de hoogmis van onze shoppingstad. Voor Roeselarenaars is het een jarenlange traditie waar je altijd oude bekenden tegen het lijf loopt. Maar ook van ver buiten Roeselare weten mensen de weg te vinden naar het uitgebreide programma”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Zaterdag populairste dag

Ondanks dat de stralende zon dit weekend op vrijdag en zaterdag hier en daar afgewisseld werd met een regenbui, vonden mensen van over heel West-Vlaanderen en daarbuiten de weg naar Roeselare voor de koopjes, muziek en gezellige sfeer.

Over de vier dagen heen (vrijdag 21/6 – maandag 24/6) waren er zo’n 122.000 unieke bezoekers in het Roeselaarse stadscentrum. Gemeten volgens dezelfde criteria waren er vorig jaar ongeveer 118.000 bezoekers. Zaterdag was de populairste dag met 36.500 Batjesgangers, min of meer hetzelfde aantal als vorig jaar. De zondag deed het dit jaar uitzonderlijk goed: er werden 32.000 bezoekers in het centrum geteld, bijna 8.000 meer dan de Batjeszondag in 2023.

De piekmomenten waren zowel zaterdag als zondag, tussen 15 en 16 uur. Van het totaal aantal bezoekers over de vier dagen, kwam ongeveer de helft uit Roeselare zelf en zo’n 20 % uit de buurgemeenten. Daarnaast mochten de Batjes ook heel wat bezoekers ontvangen uit Kortrijk (1.576), Torhout (1.509), Wevelgem (1.286), Ieper (1.134) en zelfs Gent (1.116).

“De Batjes combineren het plezier van shoppen met de magie van animatie en de smaak van de lokale horeca. Het was heerlijk snuisteren in winkels en kraampjes vol unieke koopjes en de straten werden tot leven gebracht door straattheater, muziek en heerlijke geuren van lokale lekkernijen”, stelt Sam Nuytten, voorzitter vzw Shopping & centrum.

Van koopjes tot muziek

Het was druk in de winkelstraten. Zowel de plaatselijke boetieks en winkels als tijdelijke kraampjes zorgden voor een geslaagde braderie. Voor het eerst vond ook de 100 % West-Vlaams markt plaats in de Zuidstraat waar bezoekers lokale lekkernijen konden kopen. In de Ardooisesteenweg kon je dan weer vintage schatten op de kop tikken.

Op het Polenplein was de voetbalgekte goed te voelen en op de Munt konden lekkerbekken zich uitleven tijdens kookworkshops van bekende koks. Veel blije gezichtjes, want ook voor de kleinsten viel er weer vanalles te beleven.

Op verschillende pleinen kon je gratis optredens meepikken met heel uiteenlopende muziekstijlen. Van rock over Vlaamse meezingers tot hits voor de allerkleinsten: er was opnieuw voor elk wat wils.

Alcoholpreventie

Net zoals vorig jaar werd ook sterk ingezet op alcoholpreventie. Zo was er het hele weekend door gratis water verkrijgbaar aan de watertap. Daar kon je je eigen drinkfles of je Rodenbach beker vullen. Ook werden er verschillende alcoholvrije alternatieven voorzien tijdens het Vat van Rodenbach.

The post Batjes in Roeselare kennen recordeditie met maar liefst 122.000 bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »

Afgeronde analyse spreekt boekdelen: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers blijken gestolen bij cyberaanval Limburg.net 

292.734 slachtoffers. Dat is de eindbalans van de cyberaanval bij afvalintercommunale Limburg.net in december van vorig jaar. Limburg.net en het externe expertenbureau Ernst & Young zijn klaar met de analyse van de hack. Wat blijkt: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers extra zijn buitgemaakt. 11.000 van die rijksregisternummers komen van klanten die in 2016 in Bilzen geregistreerd stonden.

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »