Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.

Collega’s en leerlingen haalden een verraste juf Carine maandagmorgen thuis op met de fiets. Een mooi symbolisch gebaar, want juf Carine was altijd begaan met het milieu. “Van afval sorteren tot de lichten uitdoen, zij zorgde voor de aardbol voor de volgende generatie”, vertelt directeur Mieke Bonte. “Ook stiptheid was een van haar stokpaardjes: iedereen kon altijd op haar rekenen. En verder nog typerend voor onze juf Carine, is dat ze graag tijd maakte voor plezier. Dus zorgden we ervoor dat er vandaag vooral ook veel plezier gemaakt kon worden”, klinkt het.

Collectie kabouters

Juf Carine legde doorheen de jaren ook een mooie collectie kabouters aan. Ze kreeg die aan het eind van het schooljaar vaak cadeau van haar leerlingen, als knipoogje naar haar familienaam. Geen toeval dus dat maandag Sneeuwwitje en de zeven dwergen hun opwachting maakten in ‘t Klavertje. Elk van de zeven dwergen had een ludieke opdracht mee die, als ze ze tot een goed einde bracht, aantoonde dat juf Carine nog genoeg talenten over heeft om zich ook nog te blijven amuseren eenmaal ze met pensioen is. Zo moest ze een fietsproef afleggen, plantjes verpotten en een boekje voorlezen om te zien of ze een goede voorlezer zal zijn voor haar kleinkinderen. Tot slot werd er uit volle borst gezongen.

Juf Carine was duidelijk in de wolken. “Enórm verrast was ik. Vooral toen ze mij maandagmorgen kwamen ophalen met de fiets. Dat had ik nu eens echt niet zien aankomen”, glimlacht ze. Juf Carine kwam in ’t Klavertje aangewaaid op 1 september 1995. “Ik herinner mij vooral nog dat ik ontzettend zenuwachtig was: die eerste schoolweek verloor ik vier kilo door de stress. Hoe dat komt? Ik was er al zolang uit. Door het overaanbod aan leerkrachten was er minder werk, en besloot ik tijdelijk in de privé te gaan werken. Na tien jaar in de privé, ben ik dan teruggekeerd naar het onderwijs en dat was de beste beslissing ooit. Kinderen van alles te kunnen bijbrengen, da’s een onbeschrijfelijk gevoel”, klinkt het.

Dochter in de klas

Juf Carine stond al die tijd voor het zesde leerjaar, waar ze dit schooljaar haar dochter Hanne in de klas had.

“Dat was twee jaar geleden ook mijn drijfveer om nog niet met vervroegd pensioen te gaan: nu kan ik samen met haar afzwaaien van de school.” (WK)

The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd

Op zaterdag 29 juni vindt op het einde van de Zomerloosstraat, voorbij sportcomplex Ghistelehof, de negende editie van muziekfestival Rocktopus plaats. Begin juli volgen op dezelfde locatie nog een comedyavond, chirobarbecue en springkastelenfestival.
The post Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »