Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.

“Eerlijk gezegd was het schooljaar 2023-2024 verre van een gemakkelijk jaar. In mijn school Mandelbloesem vond dit schooljaar een regelrechte babyboom plaats”, opent directeur van Mandelbloesem Ilse Vervaeck. “Liefst vijf juffen en één meester hebben er een baby bij. Daarbij komt nog dat er in de komende maanden nog eens baby’s op komst zijn. In tijden van acuut lerarentekort betekende dit gegeven voor mij een serieuze uitdaging als directeur. Organisatorisch was het voor de school haast dagdagelijks puzzelen”, zucht Ilse.

“Niettemin zijn we er geraakt en daarvoor wil ik langs deze weg het complete team bedanken voor het meedenken en zoeken naar oplossingen en vooral voor de steun die ze gaven aan nieuwe startende leerkrachten. Ook de ouders wil ik bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze stelden in onze school. We hebben steeds geprobeerd er het beste van te maken. Over enkele jaren verwelkomen we de acht bengeltjes van onze collega’s heel graag op school op weg naar de ‘inschrijvingsboom’.”

The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »