AZ Alma in Eeklo introduceert oefenterras voor revalidatiepatiënten: “Leren lopen op verschillende ondergronden”

Het revalidatiecentrum van AZ Alma in Eeklo heeft een oefenterras geplaatst voor patiënten die herstellen van een neurologische aandoening. Op het terras leren ze opnieuw lopen op verschillende ondergronden zoals grind, gras, kasseien en hout. 

Meer krantenkoppen in België

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

‘Boos’-presentator zwaar onder vuur in Nederland: “Hij is een pestkop”

Veel kijkers van ‘Boos’ zijn kritisch op de meest recente aflevering van het online programma. Via sociale media laten ze weten dat ze vinden dat presentator en maker Tim Hofman – bij ons vooral bekend van zijn klokkenluider-aflevering over ‘The Voice of Holland’ – zich in de aflevering gedraagt als ‘een pestkop’. Ook noemen ze het ‘journalistiek ondermaats’. De makers

Lees meer »

Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.
The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »