Aantal meldingen van kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

“PVDA heeft een nieuw goudhaantje en bij N-VA zijn ze er niet gerust in”

Niet de timide kwantumfysicus Ben van Duppen maar Vlaanderens populairste TikTok-politicus Jos D’Haese zal de PVDA-lijst in de stad Antwerpen trekken. “We zijn dé uitdager van N-VA en Bart De Wever”, zegt het 31-jarige Vlaams Parlementslid. Met twee electorale magneten beloven de nakende gemeenteraadsverkiezingen in de Scheldestad spannender dan ooit te worden.

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Genk werkt aan nieuwe regels rond logementen: “Vergunningen van 10 naar 5 jaar en meer controle”

Genk werkt aan een nieuwe regelgeving rond logementen. Zo wil het stadsbestuur de termijn van de vergunningen terugbrengen van 10 naar 5 jaar. Daarnaast zullen logementen vanaf nu ook een attest moeten hebben dat expliciet aantoont dat ze de Vlaamse Codex Wonen naleven. Er komt ook een moraliteitstest voor uitbaters van logementen. De nieuwe regelgeving zal wel voor de volgende

Lees meer »

Eerste resultaten van Vlaamse toetsen bekend: leerlingen hebben vooral problemen met wiskunde, te weinig toppresteerders

Leerlingen uit het vierde leerjaar in het basisonderwijs en het tweede jaar in het secundair hebben vooral problemen met wiskunde en met name wiskundige problemen oplossen. Ook het aantal toppresteerders in beide jaren ligt laag. Dat blijkt maandag uit de eerste resultaten van de Vlaamse toetsen. Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bewijzen de resultaten “dat we in

Lees meer »

Iconische rode vlek op Jupiter zou jonger zijn dan gedacht

De kenmerkende rode vlek op de planeet Jupiter zou volgens nieuw onderzoek ‘amper’ 190 jaar oud zijn, en niet meer dan 300 jaar oud zoals tot nu toe werd aangenomen. Dat betekent dat de rode vlek die een Italiaanse astronoom tijdens de 17e eeuw kon waarnemen, een andere vlek was die intussen verdween van de oppervlakte van de planeet.

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »