38 maanden cel voor twintiger die bejaard koppel in elkaar sloeg en bedreigde met wapen bij inbraak

Een 21-jarige man is veroordeeld tot 38 maanden cel voor een uiterst brutale inbraak. Toen een man en vrouw in februari thuiskwamen in Lendelede, sloeg hij hen in elkaar en bedreigde hij hen met een wapen. Het koppel, dat nog altijd zwaar onder de indruk is, krijgt een fikse schadevergoeding.

Hun woning in Lendelede stond te koop, maar ze woonden er wel nog altijd. Het was dan ook niet vreemd dat een ouder koppel er op 8 februari iets na 22 uur toekwam. Vreemd was het wel voor Mohamed W. (21). Die was er die avond binnengebroken, omdat hij dacht dat het huis leegstond.

Brutale aanval

Geconfronteerd met het oudere koppel ging hij meteen in de aanval. Hij richtte een wapen – een luchtdrukpistool bleek later – op haar en gaf haar een kopstoot, waarna ze achterover viel. Daarna sloeg hij haar man op het hoofd met de kolf van het geweer. Hij schopte en sloeg hen en probeerde nog hun autosleutels te stelen”, aldus het parket.

Uiteindelijk ging hij aan de haal met een koeltas, nadat hij ook al chips en chocolade uit de kast had gehaald. Bijzonder brutaal geweld en dat voor een peulschil. De man probeerde achteraf nog te vluchten van de politie, maar die kon hem arresteren in een veld in Ingelmunster.

Sinds de feiten zit de man in de cel en daar zal hij wellicht nog even verblijven. De rechter besloot hem te veroordelen tot een celstraf van 38 maanden. Aan de slachtoffers moet hij voorlopig een schadevergoeding van in het totaal zo’n 9.000 euro betalen.

Trauma

Tijdens de pleidooien nam de vrouw, die nog altijd zwaar onder de indruk is, het woord. “Dit zullen we nog ons hele leven meedragen”, getuigde ze. “Hij wilde mijn been breken, zodat ik niet recht zou kunnen komen. Telkens ik daar nu nog pijn voel, komt alles terug. Ons huis was een ravage. De boekhouding van 30 jaar ver was overhoop gesmeten, zelfs het bidprentje van mijn broer was gescheurd. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.”

The post 38 maanden cel voor twintiger die bejaard koppel in elkaar sloeg en bedreigde met wapen bij inbraak is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brand woontoren Luik eist 1 dodelijk slachtoffer. Beelden tonen hoe bewoners met helikopter worden geëvacueerd

In de Kennedytoren in Luik is de brand die daar in de kelder uitbrak onder controle, de brandweer doorzoekt momenteel alle appartementen. Een persoon is overleden, twee anderen vechten nog voor hun leven. Op de bovenste verdiepingen zaten bewoners lange tijd vast. Ze moesten worden geëvacueerd met ladderwagens en helikopters. “Het is vreselijk om te zien hoe mensen op het

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: klokkenluider aangekomen in Australië

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. De klokkenluider is geland in Canberra, de hoofdstad van zijn

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »