1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en met dezelfde kleur. 

Meer krantenkoppen in België

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.
The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »