Wie te extremistisch is voor het leger, krijgt een herkansing bij de overheid: “Maar we bekijken geval per geval”

Militairen die bij defensie aan de deur worden gezet wegens extremistische of racistische sympathieën, mogen vervolgens overstappen naar een federale overheidsdienst. “Het zal uiteraard geval per geval worden bekeken”, beklemtoont defensieminister Ludivine Dedonder (PS).

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË (21u). Southgate negeert kritiek maar erkent: “Zijn nog niet op het niveau dat we willen halen”

Engels bondscoach Gareth Southgate krijgt in de Engelse pers al dagen de wind van voren. Op zijn persconferentie in aanloop naar de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Slovenië, gaf hij aan dat het hem allemaal koud laat. “Ik ben zelf mijn grootste criticaster. Ik hoef niet naar anderen te luisteren”, liet hij noteren. Geeft hij de criticasters lik op

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag de handen uit de mouwen”

Er staan twee nieuwe, jonge gezichten achter de toog van de voormalige Dbar bij de sporthal, die wordt omgedoopt tot Bar De Oosthoek. “Wij zijn allebei geïnteresseerd in sport en steken graag de handen uit de mouwen”, zeggen uitbaters Ward Riecherts en Jelle Vanwachtendonck.
The post Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag

Lees meer »

Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.
The post Lange files op E403 na botsing in beide

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »