“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.

“Door de inflatie waren er merkelijk meer opbrengsten, vooral uit de onroerende voorheffing. En gelukkig zijn de energieprijzen ferm gezakt. Vorig jaar werden er geen nieuwe leningen aangegaan. Er werd 400.000 euro uitgegeven aan de herstelling van landbouwwegen, de bijdrage aan de politiezone Arro Ieper bedroeg 250.000 euro”, aldus de financieel directeur. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) besloot dat de gemeente op het gebied van financiën kerngezond is.

Aquafin vroeg een omgevingsvergunning aan voor riolerings- en wegeniswerken ter hoogte van de Roggestraat en de Krombekestraat in Westvleteren, waar een nieuw fietspad komt. De bushalte ‘Kruisdreef’, ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat, verdwijnt.

De bushalte ‘Kruisdreef’, ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat, verdwijnt. © RVL

In de Boterweg in Oostvleteren doet de Watergroep een grondinname van 864 m² voor de aanleg van een bufferbekken. Er wordt hiervoor 10.593 euro betaald.

Schooltjes ondersteunen

Kristof Dejonckheere (Vleteren Actief) stelde dat door de wetgeving lagere scholen zoals Klavertje 3 geen namen van ouders van eventueel toekomstige leerlingen meer kunnen krijgen. “Kan de gemeente daar geen mouw aan passen om dat te omzeilen? We moeten toch onze kleine schooltjes ondersteunen, want de concurrentie van scholen uit Poperinge en Ieper is groot. Vanuit de schooltjes kwam ook de vraag om geen nieuwe vakantiewoningen meer toe te laten. Want op die plaatsen kunnen zich dan geen jonge gezinnen met kinderen meer vestigen”, aldus nog Dejonckheere. De burgemeester antwoordde dat dit laatste zich vanzelf zal oplossen, omdat er nu al een overaanbod aan vakantiewoningen is.

In juli is er geen gemeenteraad. De eerstkomende is voorzien op woensdag 28 augustus, indien er voldoende punten zijn.

The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw onrustig in Nieuw-Caledonië

In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië. Het kwam er tot confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Criminele organisatie met banden in Marseille opgerold die Brusselse drugswereld probeerde te veroveren: twaalf verdachten opgepakt

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Saoedi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens pelgrimstocht: meerderheid had geen toelating om deel te nemen aan evenement

Er zijn 1.301 pelgrims overleden tijdens de hadj, de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka in Saoedi-Arabië, die plaatsvond in een verzengende hitte. Dat maakte het officiële Saoedische persagentschap zondag bekend. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De vraag die de toekomstige Vlaamse regering moet stellen: hoe ga je om met schaarste?”

“Meer geld voor welzijn of onderwijs? Het zal wel nodig zijn. Maar eigenlijk staat Vlaanderen voor de uitdaging of je de organisatie op dezelfde manier kan volhouden. Er zijn te weinig onderwijzers, zorgverstrekkers en buschauffeurs. Elke politicus die zich blind staart op z’n eigen vakgebied, daar meer geld voor vraagt en denkt dat ie er zo van af is? Dat

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »