Vrouw geïdentificeerd die met kinderwagen gesloten spooroverweg overstak: “Ze riskeert fikse boete en rijverbod”

De vrouw die half maart met haar kinderwagen een gesloten spooroverweg overstak in Wetteren is geïdentificeerd. Na de feiten werd een onderzoek geopend. De vrouw riskeert nu een boete en zal zich wellicht moeten verantwoorden in de politierechtbank.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse B&B-uitbaatster Patricia uit Curaçao zoekt liefde: “Latino’s zijn te zeer onder de indruk van een zelfstandige vrouw als ik”

“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”, vertelt Patricia Brunswyck (40). De Oost-Vlaamse volgde achttien jaar geleden een sterrenchef naar Curaçao. De grote liefde vond de mama er vooralsnog niet, maar ze hoopt onder de vleugels van An Lemmens het tij te keren. “Per honderd vrijgezelle vrouwen zijn hier slechts 86 mannen.”

Lees meer »

Wielerclubs in Gent herdenken 2 doodgereden wielertoeristen: “Wij sterven op de weg, zet verkeersveiligheid in een regeerakkoord!”  

In Gent heeft een wielerclub een wake gehouden voor de 2 fietsers die eind februari werden doodgereden door een dronken bestuurder in de Pantserschipstraat. De man reed zonder geldig rijbewijs en was al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol. "Veiligheid in het verkeer was geen verkiezingsthema, terwijl wij sterven op de weg door dronken bestuurders of overdreven snelheid",

Lees meer »

Eerste resultaten van Vlaamse toetsen: leerlingen hebben vooral problemen met wiskunde, te weinig toppresteerders

Leerlingen uit het vierde leerjaar in het basisonderwijs en het tweede jaar in het secundair hebben vooral problemen met wiskunde en met name wiskundige problemen oplossen. Ook het aantal toppresteerders in beide jaren ligt laag. Dat blijkt maandag uit de eerste resultaten van de Vlaamse toetsen. Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bewijzen de resultaten “dat we in

Lees meer »

Yves Lampaert moet Remco Evenepoel aan Toursucces helpen

Soudal-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Remco Evenepoel, die voor het eerst aan de start staat, is uiteraard het speerpunt bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij krijgt in Frankrijk het gezelschap van onder meer Yves Lampaert. Voor de Farmer’s son from Belgium wordt het zijn vijfde deelname aan de Tour.
The post Yves Lampaert

Lees meer »

Prinses Diana’s broer gaat voor derde keer scheiden na onthullingen over misbruik: “Ik vond dat ik geen liefde verdiende”

Graaf Charles Spencer (60), de broer van prinses Diana, ziet voor de derde keer zijn huwelijk op de klippen lopen, ditmaal met de moeder van zijn zevende kind. Eerder dit jaar legde Earl Spencer zijn demonen bloot: als jonge knaap werd hij op de kostschool seksueel misbruikt. ‘Story’ reconstrueert zijn liefdesleven en wat leidde tot de scheiding: “Hoe denk je

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot in 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025.

Lees meer »

Vermiste Duitse toerist dood teruggevonden op Kreta

Een Duitse wandelaar die zondag op het Griekse eiland Kreta vermist was geraakt, is maandag dood teruggevonden. Dat heeft de Griekse brandweer maandag meegedeeld. Door de ongewoon vroege hittegolf die het land treft, zijn de voorbije weken al verschillende toeristen overleden in Griekenland.

Lees meer »

Amerikaanse aanklagers willen Boeing voor rechter

Amerikaanse aanklagers bevelen het ministerie van Justitie aan dat vliegtuigbouwer Boeing voor de rechter gedaagd wordt. De aanklagers stelden vast dat Boeing een schikking, over twee dodelijke crashes in 2018 en 2019 waarbij in totaal 346 doden vielen, heeft geschonden.

Lees meer »

Ostendaise breekt alle records: ruim 12.500 fijnproevers naar Zeeheldenplein

Met meer dan 12.500 bezoekers en 28.000 verkochte gerechten mag culinair festival ‘Ostendaise – North Sea Food Fest’ spreken van een recordeditie. In 2023 was namelijk sprake van zo’n 22.000 geserveerde bordjes. De 27 Oostendse restaurateurs konden profiteren van het mooie weer. “Het evenement groeide de afgelopen jaren uit tot een van de beste foodfestivals van het land en groeit

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »