Volgeboekte hotels en maanden voorbereiding door politie en stad: Oostende helemaal klaar voor komst van Rammstein

Oostende maakt zich op voor de komst van de Duitse metalband Rammstein. Twee jaar geleden stonden ze al op het festivalterrein De Nieuwe Koers en dat doen ze op 27 en 28 juni opnieuw. De Oostendse politie is alvast voorbereid op de bijna honderdduizend bezoekers. “We zijn hier al maanden mee bezig”, zegt politiewoordvoerder Timmy Van Assche.

 

Meer krantenkoppen in België

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#HANGOUTS APP moet komaf maken met clichés over Brugge als jongerenstad

Met de lancering van de #HANGOUTS APP wil jongerenplatform Jong Volk definitief komaf maken met een aantal typische clichés over Brugge als jongerenstad, zoals ‘er is niets te doen’ en ‘er gebeurt hier nooit iets’.
The post #HANGOUTS APP moet komaf maken met clichés over Brugge als jongerenstad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS verwerpt ‘socialemediazaak’: overheid mag bedrijven vragen om inhoud te verwijderen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een zaak verworpen die was gericht tegen de wijze waarop de overheid zich bemoeit met socialemediabedrijven. Het hof concludeerde dat de staten en socialemediagebruikers die naar de rechter waren gestapt niet hebben aangetoond dat ze zelf gedupeerden zijn, berichten Amerikaanse media. Daarom wordt de zaak verder niet behandeld.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen verschalkt z’n eigen doelman Verbruggen, Oranje al vroeg op achterstand

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Clubbestuur Eendracht Aalst zet stap terug: “Vanaf de eerste dag hebben de burgemeester en de sportschepen ons racistisch behandeld”

Het clubbestuur van Eendracht Aalst zet een stap terug, zo laten ze weten in een post op sociale media. Tegelijkertijd halen ze hard uit naar het stadsbestuur van Aalst, dat volgens hen de grote schuldige is van de totale neergang van Eendracht Aalst het afgelopen seizoen. “Wij kwamen om de slapende reus wakker te maken, maar we zien dat deze

Lees meer »

Oud-burgemeester Marc Wackenier telt zich opnieuw verkiesbaar in Alveringem: “Deze keer zetel ik sowieso, ook in de oppositie”

Oppositiepartijen PRO en Onafhankelijk kiezen ervoor om samen op één lijst te staan. Ze trekken met veel nieuwe mensen en onder een nieuwe naam naar de verkiezing. Op dinsdagavond 25 juni gaven ze het startschot van hun nieuw project. De lijst is vandaag nog niet compleet; dertien van de zeventien plaatsen zijn ingevuld. Wel al zeker is dat Oud-burgemeester Marc

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »