Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.

“Abonnement op het ziekenhuis”, typeert de 27-jarige kerel het eerste deel van zijn wegcampagne 2024. “Nu zit ik met een barstje in mijn rechterduim. Een valpartij na 30 kilometer in de interclub in Zandhoven afgelopen zondag. Nochtans zat ik goed vooraan in het peloton. Door een plots manoeuvre in de groep sloegen enkele renners tegen de grond. Ik kon geen kant meer op en lag erbij. De koers was voorbij.”

Vervaeke is in een stelsel van twee ploegen aan de slag als storingstechnieker-elektricien bij TWE Meulebeke. “Ik ging maandag gewoon werken”, verduidelijkt hij. “Als ik iets niet kan doen neemt mijn collega over. Iets waar ik hem heel dankbaar voor ben. Ik heb ook nog een behoorlijk diepe wonde in mijn hand. Ik ben over een renner gedoken en schuurde over het asfalt.”

Voedselvergiftiging

Het was niet de eerste tegenslag voor Aäron Vervaeke dit seizoen. Het begon in Gent-Staden, de eerste interclub van dit seizoen. “Daar kreeg ik 20 kilometer van de streep krampen”, blikt hij terug. “Ik moest veel braken en belandde in het ziekenhuis. Blijkbaar liep ik een voedselvergiftiging op. Drie weken later hernam ik in de Grote Prijs Vermarc, de profkermiskoers in Rotselaar. Daar sloeg ik tegen de grond en was ik van kop tot teen gehavend. Mijn bekken stond scheef, daar heb ik anderhalve maand mee gesukkeld.”

In mei en juni kon hij wel een aantal wedstrijden na elkaar betwisten. Met onder meer een zesde plaats in het Kampioenschap van het Waasland in Belsele (St-Niklaas).

“In een massaspurt: mag ik niet over klagen”, aldus Vervaeke. “Ook ploegmaat Brian Rigolle eindigde daar binnen de top tien. Mooie resultaten voor onze ploeg.”

Normaal rijdt Vervaeke zondag (30/6) met Molenspurters Meulebeke het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden in Montenaken. Dat zal niet lukken. Het BK in Brasschaat (28/7) en de Ronde van Vlaams-Brabant (31/7-4/8) komen normaal gezien niet in het gedrang.

The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom in tuin van Geneviève in Doomkerke tijdens Open Tuinendag

Geneviève van Pottelsberghe en haar dochter Marie Stevens, uit de Bruggesteenweg 82 in Doomkerke, runnen al 26 jaar het kasteeldomein Reedpool. Een domein met een natuurlijke landschapstuin van 4 ha en een retro-kasteel in Engelse cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op zondag 30 juni krijg je als bezoeker een kijk achter de fauna en flora van

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »