Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.

Bij de herstructurering werd de buslijn van Kortrijk Station naar Ring Shopping via de Kortrijksestraat en de Bozestraat in Heule afgeschaft. Daarmee verdwenen ook de haltes in de Bozestraat. Wie een alternatief zocht voor bus 6, werd verwezen naar bus 21. Je moest daarvoor bijvoorbeeld van de vroegere halte aan de René Declercqlaan 21 minuten te voet wandelen en dan nog 26 minuten op de bus naar het station van Kortrijk… Geen wonder dat daar protest tegen kwam, ook vanuit het stadsbestuur.

Lijn 6 wordt ‘hersteld’

Wat al een tijdje de ronde doet, wordt nu bevestigd door de persdienst van De Lijn. De lijn 6 Kortrijk Station-Shopping Ring wordt ‘hersteld’. De huidige lijn 60 gaat vanaf september via Meensepoort-Kortrijksestraat en Bozestraat naar het winkelcentrum in plaats van nu via Meensestraat-Izegemsestraat. In de spits zorgt de lijn – die opnieuw lijn 6 wordt – ook voor de bediening van de industriezone Kuurne.

Er zouden haltes komen in de Kortrijksestraat Rode Lantaarn en ter hoogte van de Bozestraat en twee haltes in de Bozestraat zelf (aan René De Clercqlaan en Blauwpoort). Dat wil men bij De Lijn nog niet definitief bevestigen. “Dit wordt nog besproken met het Kortrijkse stadsbestuur”, aldus De Lijn-woordvoerder Marco Demerling.

The post Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Kostprijs is vaak bepalend voor behandeling ADHD

De helft van de artsen schrijft vaak niet de meest geschikte ADHD-behandeling voor vanwege beperkingen in de terugbetalingsregeling. Dat blijkt uit een bevraging door het socialistische ziekenfonds Solidaris en het kennis- en expertisecentrum ADHD Centrum ZitStil bij Vlaamse kinderpsychiaters en pediaters, waarover ‘De Morgen’ vandaag bericht.

Lees meer »