Van Cédric Decaestecker tot Peter Berghman, Lokaal Liberaal presenteert acht eerste namen voor de verkiezingen

Lokaal Liberaal Roeselare stelt z’n eerste acht kandidaten voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vier nieuwe mensen en vier liberalen met ervaring. Piet Delrue is lijsttrekker.

Van de jonge student Navayo tot de prille zestiger Peter. Lokaal Liberaal stoomt zich klaar voor de volgende verkiezingen en gaat volop voor een veilig, bruisend en actief Roeselare.

Een bekend gezicht in de stad is Cédric Decaestecker (44), gewezen algemeen directeur van Mercure Hotel, horeca & retail expert en businesscoach in de hotelwereld. Cédric is een gedreven ondernemer die als nieuwe kandidaat op de lijst zijn kennis en ervaring wil inzetten voor de lokale handelaar, voor toerisme en horeca.

Navayo Durie is de jongste op de lijst van Lokaal Liberaal, pas 18 geworden en student bedrijfswetenschappen. Zijn passie voor politiek toonde hij onlangs bij het bezoek van de premier aan Roeselare. Navayo wil zijn leeftijdsgenoten -die voor de eerste keer gaan stemmen- een verstandige keuze laten maken.

Isabel Gruwez woont in de Ardooisesteenweg en schitterde onlangs in het bekende TV-programma ‘Andermans zaken’ als een betrokken partner en gedreven onderneemster. Isabel is zaakvoerder van Paperbirds, een kantoor voor freelance administratieve krachten. Ze is bedrijvenparkmanager en leidt een natuursteenfederatie. Ze wil vooral ondernemers samenbrengen.

Krottegemnaar in hart en nieren, Peter Berghman (60) is een man met vele petjes: jarenlang voorzitter van de ouderraad in het Klein Seminarie, bronsgieter, docent fotografie en nu actief in de wereld van het 3D-printen. Van alle markten thuis, maar vooral begaan met het reilen en zeilen in de mooie wijk Krottegem.

Mix aan kandidaten

Liselot De Decker (46) is alom bekend als gemeenteraadsvoorzitter. Poliverpleegkundige bij de kinderartsen in AZ Delta. Als mama van 3 pubers wil ze zich vooral inzetten voor de veiligheid in onze stad. In het verkeer, rondom de scholen en op onze pleinen en straten.

“We starten met een mooie mix aan kandidaten. Van Rumbeke tot Krottegem, van student tot gedreven onderneemster. We stellen heel binnenkort nog nieuwe mensen voor”, aldus Liselot.

Afdelingsvoorzitter Mario Destoop (51) nam ook in 2018 deel aan de verkiezingen en wil met zijn ploeg het aantal zetels verdubbelen. Met zijn ervaring als directeur van een internationaal transportbedrijf in Zaventem zal hij alle kandidaten coachen en de campagne mee in goede banen leiden.

Omdat een bruisend Roeselare onder andere betekent dat onze winkelstraten moeten floreren heeft Caroline Vanroose zich ook opnieuw kandidaat gesteld. Caroline is al 15 jaar succesvol bezig met haar tweedehandswinkel voor babyuitzet en speelgoed in de Wallenstraat. Retail en lokale handel zijn haar stokpaardjes, ze wil er zich met nieuwe ideeën 100 % voor inzetten.

Schepen Piet Delrue (51) is de man van de sport, van het Koers Museum, de wijkcomités en zoveel meer. Hij trekt de lijst Lokaal Liberaal en wil werken aan een actief Roeselare. Investeringen in sport, in jeugd en in ontmoeten zijn z’n speerpunten. Piet neemt alle 39 kandidaten mee op sleeptouw in de overtuiging van een sterk resultaat voor de Roeselaarse liberalen. “We hebben heel wat kunnen realiseren de voorbije zes jaar: 1788 blijft elk jaar groeien, we schaften o.a. de terrasbelasting af, we investeerden in sport en vrije tijd en we hebben Roeselare nog méér op de kaart gezet door bijvoorbeeld het bezoek van Lotte Kopecky en Jan Ullrich aan ons Koersmuseum. We staan met onze ploeg klaar om onze stad nóg beter te maken”, aldus Piet.

The post Van Cédric Decaestecker tot Peter Berghman, Lokaal Liberaal presenteert acht eerste namen voor de verkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Internationale drugsbende ontmanteld na inval in Peterbos: 12 mensen opgepakt, drugs en wapens in beslag genomen

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een internationale criminele organisatie opgerold die actief was in drugshandel na een grootschalige politie-operatie in Peterbos vannacht. Een twaalftal leden van het netwerk werden gearresteerd, en er werden drugs, wapens en geld in beslag genomen. De organisatie, die vertakkingen had tot in Marseille in Frankrijk, was gespecialiseerd in de handel in cocaïne en

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »