Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.

Op papier werden er alleen massages gegeven, maar volgens het gerecht werden in Villa Relaxia van 2015 tot 2017 prostituees uitgebuit.

Dispuut met sekswerker

De bal ging in 2017 aan het rollen na een tussenkomst van de politie voor een dispuut met een sekswerker. De meisjes getuigden over fysiek geweld en beweerden dat ze tot bepaalde seksuele handelingen werden verplicht. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot een jaar cel, maar de man bleef ontkennen en ging in beroep. Volgens hem werd hij overtuigd door zijn nieuwe vriendin om een massagesalon te beginnen. “Hij leerde die vrouw kennen en werd meegezogen in het verhaal”, aldus zijn advocaat. “De mensen kregen een correcte verloning en er was nooit sprake van uitbuiting!”

Franky L. (58) meende dat als er als hem iets kon worden aangewreven, hij te goedgelovig was. “Hij heeft zelfs zijn eigen huis in onderpand gegeven. Als er minderjarigen waren, of mensen zonder papieren, belde hij zelf naar de politie.”

Jaar cel

Volgens de procureur-generaal bleef de man echter het licht van de zon ontkennen. “Er waren observaties, huiszoekingen, contracten die versnipperd werden, … Van 192 vrouwen werden fiches gevonden met daarop de beschrijving en waartoe ze bereid waren.” Het hof besloot dan ook het jaar cel te bevestigen. (OSM)

The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een wieltjeszuiger van AI

19:18 In het zog van Nvidia verkent ook de Amerikaanse producent van geheugenchips Micron ongekende hoogten op de beurs. Woensdag moet Micron bewijzen dat het die steile opgang waard is.

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Rode Duivels genadeloos uitgefloten: Vertonghen met vragende armen naar fans, De Bruyne stuurt ploegmaats naar binnen

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Aanvoerder De Bruyne maande zijn teammaats aan om terug te keren, ze gingen dus zonder de fans te groeten naar binnen.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »