Uh-ow! Interneticoon ICQ definitief stopgezet

Berichtentoepassing ICQ is na 28 jaar dienst gestopt met werken. Dat blijkt uit een boodschap op de website van het bedrijf. 

Meer krantenkoppen in België

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Expo ‘Een strand vol geschiedenis’ toont maritiem verleden

Van 1 juli tot 30 augustus duik je in het Wielingencentrum in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’. Blikvangers zijn een vroeg-17de-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan. De kano werd dinsdag al overgebracht vanuit het Museum aan de

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »