Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie uit de lucht zal vallen.

“De komende vijf dagen kunnen we absoluut niet klagen. De temperaturen schommelen tussen de 25 en 28 graden – in de regio rond Waregem kan dat zelfs oplopen tot 30 graden – en de zon laat ons zeker niet in de steek. Vanaf donderdag komt de wind wat meer opsteken, zeker naar de avond toe en vooral in westen van de provincie. Als gevolg zal het aan de Kust al wat beginnen afkoelen”, weet weerman Nicolas Roose van MeteoSupport.

Wisselvalliger

Komend weekend zullen we volgens Roose minder zweten, vanaf vrijdag daalt het kwik en mogen we rekenen op temperaturen tussen 20 en 24 graden. De wolken zullen zich wat vaker laten zien en zelfs een bui op zondag is niet ondenkbaar. Dat wisselvallige weer zet meteen de toon voor het begin van de zomervakantie: “We moeten een beetje inboeten, dat is waar. De eerste week van juli zal het niet warmer worden dan 22 graden, maar normaal gezien ook niet koude dan 18 graden. De gevoelstemperatuur kan echter wel lager liggen, door de wind en occasionele neerslag. Dat wil niet per sé zeggen dat we grijze dagen tegemoet gaan, maar de zon zal het wel lastiger krijgen om door te breken. Dat zal zowel in West-Vlaanderen als in de rest van het land het geval zijn.”

Roose stelt ons ook gerust: “De weermodellen veranderen elke dag, het wordt dus echt afwachten. Een nat en koud voorjaar is niet noodzakelijk een voorbode voor een slechte zomer. In 2019 heeft het in juni ook veel geregend, in augustus was het dan plots 40 graden. Nog geen reden tot paniek, dus.”

The post Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

“In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker

In een recente mediastorm heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker krachtig gereageerd op de uitspraken van Marc Descheemaecker, die beweerde dat het schepencollege van Middelkerke meer leek op een komische serie dan op een serieuze bestuursploeg.
The post “In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker appeared

Lees meer »