TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug. 

Meer krantenkoppen in België

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Toeristische trekpleister voor Chinezen, ‘dicht’ bij huis voor Julian Assange: dit is Saipan, het eiland waar klokkenluider schuldig pleitte voor spionage

WikiLeaks-oprichter Julian Assange kon voor eender welke rechtbank op Amerikaans grondgebied verschijnen om schuldig te pleiten voor spionage, maar hij koos voor het piepkleine eiland Saipan middenin de Grote Oceaan. Een bewuste keuze, duidt VS-kenner Tom Van de Weghe. “Niet alleen wilde hij het Amerikaanse vasteland vermijden, hij wilde ook zo dicht als mogelijk bij thuisland Australië zijn.”

Lees meer »

Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking

Bij textielbedrijf Beaulieu in het Henegouwse Komen heeft het personeel beslist om het werk niet neer te leggen. De onderhandelingen over de plannen van het bedrijf om bijna 140 jobs te schrappen, gaan eind augustus pas voort.
The post Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »