Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.

Een tote is West-Vlaams voor gezicht of smoelwerk. “En dat is nu eenmaal onze core business: het tekenen van totjes of gezichten. Tekenteam TOTE bekt ook lekker en heeft een gezellig stoute bijklank, wat netjes aansluit bij de manier waarop we onze tekensessies aanpakken. We gaan graag in dialoog met onze modellen en dat kan al eens voor wat gezellige frictie zorgen. Dat leidt af en toe tot hilarische toestanden. We zitten doorgaans op muziekfestivals, maar gieten dus ook graag ons eigen rock & roll-sausje over ons ding”, opent Pieter Nolf.

Tekenteam Tote bestaat uit Pieter Nolf uit Oudenburg en Koen Deleu uit Waardamme. Pieter Nolf (47) is van opleiding regent plastische opvoeding en Engels. Hij werkt als leerkracht beeld in het VTI in Brugge en als leerkracht beeld en muziek in De Studio in Oostende. Pieter woont samen met partner Sylvie Declercq en de twee dochters Tove en Diete in Oudenburg. Koen Deleu (48) is van opleiding regent plastische opvoeding en project kunstvakken. Hij werkt als leerkracht beeld in Element in Brugge en is getrouwd met Marieke Boerjan. Hij is de papa van Suzan.

Jeugdvrienden

Koen en Pieter zijn jeugdvrienden die jarenlang samen hebben gespeeld in de Torhoutse industrial-band Pia Fraus. “We hielden na het uiteenvallen van de groep altijd contact en zagen elkaar sporadisch. Met Tote is dat contact weer versterkt”, vervolgt Pieter. Tekenteam Tote is ontstaan uit de ervaring die Pieter heeft door al 15 jaar op het Cactusfestival te tekenen. “Maar dat begon flink te slabakken wegens afnemende motivatie en interesse binnen het tekencollectief. Daarop broedde ik op een idee om het heft in eigen handen te nemen en dacht daarbij meteen aan Koen, die dat direct zag zitten. Het project werd Tekenteam Tote gedoopt en de rest is geschiedenis”, aldus Pieter. Ondertussen zijn ze met het tekenteam Tote al aan hun derde festivalzomer toe.

Waarom beide heren zo graag gaan tekenen op festivals is deels gevoed door hun passie voor potlood en papier, maar ook hun muzikale achtergrond waardoor ze elkaar hebben leren kennen. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek. Jong en oud is vertegenwoordigd, mensen zijn in een uitgelaten vakantiestemming. Er zijn petten, zonnebrillen, grime, zon, schaduw… allemaal factoren die het voor ons interessant maken. Het is ook een ideale manier om aan netwerken te doen. En last but not least zijn we beiden grote muziekliefhebbers, dus dat we na het tekenen nog ferme bandjes kunnen gaan checken is een fijne kers op ons artistieke taartje”, verduidelijkt Pieter.

Toekomst

Beide heren dromen er wel van om nog meer festivals te doen, misschien ook in het buitenland. Maar ze willen zich niet allen toeleggen op festivals, maar ook op andere evenementen. “We zouden ook graag gaan schetsen op communiefeesten of een huwelijk. Waarom naast een fotograaf eens geen tekenaars die letterlijk en figuurlijk een sfeer schetsen”, vertelt Koen al lachend. Maar ze hebben nog veel meer mogelijkheden met hun tekentalenten. Pieter heeft af en toe wel wat illustratiewerk en ontwerpt al eens een platenhoes, affiche of tattoo. Daarnaast heeft hij Studio Wigwam, een artistiek coachingatelier in Torhout. Koen maakt muurschilderingen, schilderijen, tekeningen, portretten en geeft tekenlessen en workshops.

Ondanks de passie die beide heren brengen in hun portretten zijn ze niet van plan om hun job in het onderwijs op te geven. “We amuseren ons dagelijks met ons artistiek beroep, en dan is Tote een fijne uitlaatklep en de manier om onszelf als tekenaars scherp te houden”, besluit Pieter.

Tekenteam is bereikbaar via [email protected], Facebook of Instagram.

The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tekort aan Ozempic houdt aan tot in 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025.

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien over materiaalkeuze voor heraanleg onveilige Brugse straat waar al fietser overleed

Het dubbelrichtingsfietspad in de Guido Gezellelaan in Brugge is onveilig. In september 2023 overleed een fietser na botsing met een andere tweewieler. Een veiliger oplossing is voorlopig niet in zicht, want het provinciebestuur en het Vlaams Agentschap voor Onroerend erfgoed bekvechten over het te gebruiken materiaal voor de aanleg van een fietsstraat.
The post Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien

Lees meer »