Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf

Op vrijdag 5 juli openen Shaday Van der Vennet (20) en Catho Verhelst, twee studentes aan de lerarenopleiding in Brugge, de zomerbar d’ Achternoene bij de Biekorf in Brugge. “Zoals de naam al aangeeft zijn we vooral in de namiddag open”, zegt Shaday. “We bieden ook een podium aan jongeren die willen optreden.”

In en rond het cultuurcafé bij de Biekorf runnen Shaday Van der Vennet en Catho Verhelst tijdens de vakantie zomerbar d’Achternoene. De jongedames studeren aan de lerarenopleiding Howest in Brugge. “Toen we wat aan het ronddwalen waren in de stad, stelden we vast dat er in de binnenstad eigenlijk geen echte op jongeren gerichte zomerbar is of zal komen deze zomer”, zegt Shaday. “Niets waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten of tot rust komen. En dat vonden we wel jammer.”

Blokken

“We wilden zelf zo’n leuke zomerbar realiseren en gingen op zoek naar wie ons daarbij zou kunnen op weg helpen. Toen hebben we bij Het Entrepot aangeklopt en daar wezen ze ons door naar de mensen van De Republiek die bij de Biekorf (met theaterzaal en bibliotheek, red.) het cultuurcafé De Korf runnen”, vult Catho aan. “In de zomervakantie is De Korf niet open, omdat er dan geen culturele voorstellingen zijn bij de Biekorf.”

Shaday en Catho hebben grondig nagedacht over hun concept en het is dan ook meer dan een doorsnee commerciële zomerbar. “We willen een plaats creëren waar jongeren zich veilig en goed voelen. Een toegankelijke plek waar ze samen kunnen komen om te ontspannen. Daarnaast willen we ook jonge mensen een podium geven: iedereen krijgt de kans om zijn of haar talenten te tonen; of het nu gaat om comedy, poëzie of iets anders”, legt Shaday uit.

Enkel in de namiddag

“We bieden ook ondersteuning van studenten met herexamens. Daar richten we ons in augustus speciaal op, aangezien ons terras zich bevindt bij de bibliotheek, waar veel jongeren studeren” zegt Catho.

“Onze naam, Achternoene, zegt ook veel over het concept. Met uitzondering van enkele zaterdagavonden, als we een podiumavond organiseren, zijn we enkel in de namiddag open. Je kan bij ons ook allerlei spellen spelen. Zo staat er bijvoorbeeld ook een houtblok om samen met je vrienden nagels in te kloppen”, besluiten de enthousiaste studentes.

The post Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 15-jarige Yoni is nieuwe wereldkampioen jetskiën: “Mijn klasgenoten waren jaloers omdat ik vroeger gedaan had met school”

Afgelopen weekend kroonde Yoni Hamelin (15) uit Het West-Vlaamse Heule zich tot wereldkampioen jetskiën bij de profs. En dat doet dromen. “Ik kijk uit naar de toekomst, waar ik voornamelijk veel op de jetski kan staan en mijn hobby en passie kan beoefenen”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Het WK viel wel pal in zijn examens, maar er werd een

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?
The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »