‘Steun ons!’ Kerk op zoek naar geld om bezoek paus te betalen. “Dit is wraakroepend”

De paus komt in september naar ons land en dat kost geld. Een deel van de kosten wordt dan wel betaald door de katholieke universiteiten en de overheid, maar dat volstaat niet volgens de Kerk. Daarom vraagt aartsbisschop Luc Terlinden aan iedereen die dat wil om centen te storten. Maar niet iedereen is even gelukkig met die crowdfunding: “De Kerk heeft miljarden geparkeerd staan. Toch gaat ze weer bedelen bij naïeve zieltjes.” 

Meer krantenkoppen in België

Afgeronde analyse spreekt boekdelen: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers blijken gestolen bij cyberaanval Limburg.net 

292.734 slachtoffers. Dat is de eindbalans van de cyberaanval bij afvalintercommunale Limburg.net in december van vorig jaar. Limburg.net en het externe expertenbureau Ernst & Young zijn klaar met de analyse van de hack. Wat blijkt: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers extra zijn buitgemaakt. 11.000 van die rijksregisternummers komen van klanten die in 2016 in Bilzen geregistreerd stonden.

Lees meer »

Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?
The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart”

Peter Delva, artiest met balpen en papier, ontwierp een portret van James Ensor. Hij stuurde het in voor de grote tentoonstelling rond de Oostendse kunstenaar in het museum KBR. “Iedereen kon stemmen op de 2.949 inzendingen. Er konden slechts 60 werken bij de volwassenen en tien bij de kinderen geselecteerd worden. En tot mijn grote vreugde ben ik erbij”, is

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »