Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.

Heel de zomer lang valt er voor kinderen, muziek- en cultuurliefhebbers, sportievelingen én toeristen veel te beleven:. “De hotelovernachtingen in Kortrijk tijdens de Olympische Spelen zitten in de lift. In de periode van de Spelen, tussen 26 juli en 11 augustus, zijn maar liefst 4 keer zoveel overnachtingen geboekt als in dezelfde periode vorige jaar”, vertelt Ruth Vandenberghe. Ook de Belgian Cats verblijven op Kortrijkse bodem. Dit weekend spelen ze twee wedstrijden in de Lange Munte, net als de nationale hockeyteams voor hun uitzwaaiwedstrijden. Zowel de dames als de heren spelen op 12 juli.

AR-wandeling

Ook de Augmented Reality-wandeling in samenwerking met de Gezinsbond is terug. Trek met het spel ‘Beestenboel’ de stad in en breng de ontsnapte dieren terug naar de zoo. Voer opdrachten uit op verschillende locaties in ‘augmented reality’. Ondertussen krijg je leuke weetjes mee over de stad. De app is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar én hun ouders. Weetje: dit spel werd ontwikkeld door een jong Kortrijks bedrijf, MoonMonster.

Voor wie de stad op eigen houtje wil ontdekken, is er het stadsdetectivespel. Er zijn 62 plekjes te vinden, voor elke dag van de zomervakantie één.

Twee nieuwe prikkelroutes

De stad lanceert 2 nieuwe prikkelroutes, waaronder 1 langs muzikale plekjes. Die is gepimpt met een Spotifylist gecureerd door Wilde Westen. Alle bands hebben een link met Kortrijk of stonden ooit op het podium van Muziekcentrum Track of de Kreun. De andere prikkelroute brengt je naar het vernieuwde historisch hart en de slow shopping zone. Onderweg passeer je horecaplekjes waar je kan genieten van de Expo Autisme in Beeld.

Zomermarkten

Ook de Zomermarkten, met vier muzikale zomeravonden op donderdag 4 juli, 11 juli, 22 augustus en 29 augustus, zijn terug. Er treden telkens twee livebands op en DJ Klara zorgt voor muzikaal entertainment. De zomermarktjes bestaan al 22 jaar, een Kortrijke traditie. Dit jaar gaan ze opnieuw door op de pittoreske pleintjes rond de Sint-Maartenskerk. Naast de optredens kan je genieten van heel wat eet- en drankstanden en een uitgebreid aanbod van lokale specialiteiten.

Visit Kortrijk werkte aan een heus zomermagazine waarin alle interessante zomertips verzameld zijn. Je kan het magazine onder meer ophalen aan het infopunt van Visit Kortrijk aan het Begijnhof.

The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Knokke-Heist activeert ‘hitteplan’ en gaat kordaat optreden tegen amokmakers: “Politie zal extra zichtbaar aanwezig zijn”

“Iedereen is hier welkom. Maar alleen als ze zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen aangenaam én veilig blijven.” In Knokke-Heist maken ze zich op voor de eerste échte warmtedagen van het jaar. En daarvoor nemen ze in de kustgemeente nog tot donderdag extra maatregelen, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee (GBL). Het doel? Overlast van onder andere groepen

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »