Stad Turnhout zet extra veiligheidsmensen in voor fandorp EK voetbal op Grote Markt

Het Turnhoutse stadsbestuur gaat extra veiligheidsmensen inzetten in het fandorp voor het EK voetbal op de Grote Markt. Tijdens de voorbije wedstrijden van de Rode Duivels kwamen amokmakers de sfeer verpesten. Het kwam niet tot incidenten en de stad wil dat ook zo houden met enkele extra publieksbegeleiders. 

Meer krantenkoppen in België

Dreigt regering Netanyahu te vallen? Hooggerechtshof beveelt dat ultra-orthodoxe joden dienstplicht moeten opnemen

Het Hooggerechtshof in Israël oordeelt dat ultra-orthodoxe mannen ook moeten worden opgeroepen voor het leger. Sinds het ontstaan van Israël zijn de zeer religieuze joden vrijgesteld van hun dienstplicht, maar dat is niet eerlijk volgens het Hooggerechtshof. 2 ultra-orthodoxe politieke partijen zouden uit de regering kunnen stappen als premier Netanyahu luistert naar het bevel van de rechtbank.

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Aantal antisemitische incidenten in Duitsland bijna verdubbeld in 2023

Het aantal antisemitische incidenten in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 80 procent gestegen. Vooral sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas, op 7 oktober 2023, is er sprake van een forse toename van de Jodenhaat. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van het Duitse instituut voor onderzoek en informatie over

Lees meer »