“Spring nooit van een brug”: stad en politie doen oproep na meldingen van jongeren in waterlopen

In Wervik en elders in de Westhoek wordt de politie geconfronteerd met jongeren, die na de examens verfrissing zoeken in waterlopen en er zelfs van bruggen springen. “Dat is zeer onverstandig.”

“In het verleden werden we hier al mee geconfronteerd: bij mooi weer zoeken jongeren verfrissing in de Leie”, vertelt Youro Casier, burgemeester van Wervik (Vooruit). De rivier loopt langs zijn stad. “Het einde van het schooljaar is in zicht. Velen hebben de examens al afgerond en zoeken het water op om er hun vrije tijd te besteden.”

Bruggen

“Eerder deze week werd ik verwittigd dat men van bruggen springt om wat verkoeling te vinden”, aldus Casier. “Het gaat om de grote brug tussen Wervik en Wervicq-Sud en onze fietsbrug. Ook tussen deze bruggen wordt vanaf het jaagpad in de Leie gesprongen. Dat is zeer onverstandig. Je weet nooit wat zich allemaal onder het wateroppervlak bevindt, hoe diep het werkelijk is en waaruit de ondergrond bestaat. Er passeren ook boten en schepen. Neem geen risico, het is voor niks nodig.”

Algemene oproep

Ook politiezone Arro Ieper, waartoe Wervik behoort, deed een algemene oproep in het kader van het warme weer. “Een verpozing in water lijkt aanlokkelijk, maar behoudens toestemming door de bevoegde overheid is het verboden openbare vijvers, beekjes, waterlopen of andere waterpartijen te betreden of er in te zwemmen”, stelt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Zo zijn er personen die vanaf een brug in het water springen, wat heel gevaarlijk is. Nog een gevaar bij dit warme weer: laat je kinderen of huisdieren niet achter in de wagen. Schaduw of de raam op een kier doet niks af van de hitte die zich in de auto ontwikkelt in korte tijd. Wanneer je ziet dat er toch een kind of dier werd achtergelaten, bel je 101 of 112. Sla zelf geen raam in, wacht op instructies van de hulpdiensten.” (TP)

The post “Spring nooit van een brug”: stad en politie doen oproep na meldingen van jongeren in waterlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen pop-up in het Dadipark, maar Heeren Deweer lanceren wel een biertje van weleer

De Heeren Deweer organiseren dit jaar geen Dadipark pop-up, maar zetten de gemeente Dadizele wel met een ander leuk initiatief extra op de toeristische kaart. De vier vrienden brengen terug Den Averechtsen, een bier dat jarenlang gebrouwen werd in de voormalige Dadizeelse brouwerij Devos, op de markt. “We lanceren ons biertje, gebrouwen in brouwerij BCB in Menen, op de Dadizeelse

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »