Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.

De constructie neemt zowat een derde van het Hulstplein in en werd op amper twee dagen tijd gebouwd. Van buitenaf toont de ‘Carrousel’ al best indrukwekkend, maar we kunnen je verzekeren dat je je ogen pas echt zal uitkijken als je er binnen stapt. Compleet met rood fluweel, kroonluchters, spiegels, glasramen, houten bekleding en een ruime centrale houten cirkel is het ruimtegevoel fantastisch. Volgens Stefaan De Cloet en z’n collega Danny Verlinden is de akoestiek er bovendien uitstekend. Het regisseursduo leidt straks alle optredens in goede banen en zorgen zij voor een inleidende anekdotische sketch bij elke voorstelling.

‘Specialleke’

En dat zijn er wel wat, want tussen 30 juni en 6 juli zullen liefst negentien verschillende Tieltse verenigingen er het beste van zichzelf geven. Onder meer alle (groot-)Tieltse toneelverenigingen doen mee, maar ook alle Tieltse dansscholen hebben er een (gezamenlijke) show gepland. “Het idee hiervoor ontstond eigenlijk twee jaar geleden al binnen de cultuurraad”, weet cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Telt). “Toen al hebben we de verenigingen gevraagd om hun agenda vrij te houden met het oog op een ‘specialleke’ voor de 65ste Tieltse Feesten. Dat we voor het Hulstplein kozen heeft overigens te maken met de geschiedenis, want hier lag in 1959 het zwaartepunt van de allereerste Feesten. Naar aanleiding van het jubileum keerden we terug naar de oorsprong.” (SV)

Het volledige programma van de Spiegeltent is terug te vinden op www.visittielt.be. De toegang is steeds gratis en inschrijven of tickets kopen hoeft niet. De Tjolders Brewery bemant er de bar.

The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Toerist krast voornaam in muur van villa op archeologische site Pompeï en wordt op heterdaad betrapt: “Ronduit onbeschaafde daad”

Een toerist uit Kazachstan heeft zijn naam geklad op een muur van een villa op de archeologische site van Pompeï, de Romeinse stad die ongeveer 2.000 jaar geleden volledig verwoest werd nadat de Vesuvius-vulkaan uitbarstte. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij in drukletters ‘ALI’ kerfde in de muur. De toerist werd bij de lurven gevat door veiligheids- en

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid van stedelijke academie in Roeselare: “Ik maakte hier vrienden voor het leven”

Vorige week nam Stefaan Beel afscheid van zijn fotoklas en de doka in de stedelijke academie. En dat op een hoogtepunt want in dit digitale tijdperk is er nog nooit zoveel interesse geweest voor de analoge fotografie. “Dit is een afscheid met gemengde gevoelens, ik heb hier vrienden gemaakt voor het leven.”
The post Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid

Lees meer »

“Wat begon met een mailtje, groeide uit tot een nieuw hoofdstuk”: Wouter (50) uit Ieper ontdekt onbekende familietak in… Amerika

En plots staat familie waarvan je het bestaan niet afwist op jouw stoep. Het overkwam Ieperling Wouter Sinaeve (50) nadat hij toevallig een mailtje onder ogen kreeg afkomstig uit de Verenigde Staten. De afzender bleek tot zijn grote verbazing familie te zijn. “Omdat hij in een museum werkt, dachten we een oude man met grijs haar te ontdekken, maar Wouter

Lees meer »

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »