Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de bezoekers met hun volle enthousiasme.

Het buitenzwembad De Krekel in Izegem is al open sinds 15 mei, maar erg druk is het er nog niet geweest. “Tot nu kwamen vooral de echte zwemmers langs om baantjes te trekken. Het was nog heel fris en we warmen het water ook bijna nooit echt op. Uitzonderlijk gebeurt dat wel: bijvoorbeeld bij een wedstrijd verwarmen we even met gas of anders indien het echt nodig is met de warmtepop. Ons bad kan ook niet afgedekt worden, waardoor al die warmte terug verloren zou gaan”, vertelt Bart van de sportdienst Izegem.

Hopen op een topzomer

Vandaag had het water een temperatuur van 24 graden. Ideaal bij de stralende zon volgens bezoekers van vlakbij tot uit het verre Rijsel. “De laatste week van juni is het traditioneel wel wat drukker, omdat er dan nog veel groepen en scholen langskomen om te genieten van een laatste ontspannende activiteit. Woensdagnamiddag heeft iedereen natuurlijk vrijaf. Morgen zal het opnieuw wat drukker zijn. Vanaf vrijdag zijn we dan opnieuw open voor het algemene publiek en dan zijn we hopelijk vertrokken voor een hele vakantie.”

Het buitenzwembad werkt met een team van zes vaste redders aangevuld met jobstudenten. “We hopen dat het dit jaar een topzomer wordt, want vorig jaar hadden we minder mooi weer. Zoiets moet je er als openluchtzwembad bij nemen. We moeten altijd een paar dagen mooi weer hebben, voordat mensen echt gaan puffen naar water”, besluit Bart.

Ontspannen na een dag dakwerken

Kevin Bardyn en Kevin Bogaert zijn al jarenlang collega’s en goede vrienden. Zij zakten woensdagnamiddag samen met hun kinderen af naar het openluchtzwembad voor wat verkoeling na het werk. “Wij werken op platte daken en bij warme temperaturen schakelt onze baas over op een hittegolfregime, waarbij we vroeg beginnen en ook vroeger stoppen”, vertelt Kevin Bardyn (38). “We wonen vlakbij, twee straten verder, dus we kunnen heel flexibel zijn en last minute beslissen om een frisse duik te nemen. Nu hebben we ook even gecheckt of er veel volk was of niet. Ikzelf heb hier dit seizoen al baantjes gezwommen op een rustige zondag, maar het is de eerste keer dat we met de kindjes nu komen. Zij hebben hier ook regelmatig zwemles gevolgd, dus we kennen het hier wel. De temperatuur van het water is nu echt ideaal.”

Verkoeling zoeken na examens

Kyliana Lapeire (14) uit Emelgem trok samen met haar vriendinnen Chanelle en Jasmine naar het zwembad. “We zijn nu toch al klaar met de examens. En omdat het lekker warm is, komen we naar dit grote en frisse zwembad. We hebben dit natuurlijk gisteren mooi gevraagd aan onze ouders. Mijn mama is zelfs meegekomen met een vriendin van haar om ook te genieten van het mooie weer. Ook mijn broer is hier verderop aan het spelen in het water. Morgen moeten we nog een laatste keer terug naar school voor het afscheid van dit jaar en dan kan de vakantie officieel beginnen”, glundert Kyliana.

Verjaardag vieren

De vijf vrienden Miel, Tuur, Rube, Seth en Milano stonden helemaal klaar om in het water te duiken. “We kennen elkaar van vroeger op dezelfde scholen te zitten. Vandaag vieren we de elfde verjaardag van Milano”, vertelt Tuur uit Sente, een dorpje bij Kuurne enthousiast. Het is de eerste keer dit seizoen dat de vrienden langskomen naar het buitenzwembad. “Ik ben hier zelf al meer geweest, want ik kom hier ook soms ijsberen. Het leukste aan het zwembad vind ik toch wel de glijbaan. Hopelijk wordt het deze vakantie mooi weer en kan ik nog veel terugkomen. En anders wordt het zwemmen in het binnenzwembad”, zegt Rube uit Lendelede.

Aanschuiven in de rij

Sofie Coolen (46) uit Izegem is onthaalmoeder, maar op woensdagnamiddag heeft ze vrijaf. “Dan probeer ik altijd wat te ontspannen met mijn kinderen. Nu zijn we naar het zwembad gekomen om hier te genieten van het water. Toen ze nog kinderen waren, kwamen we hier heel vaak. Vandaag hebben we even getwijfeld of we naar de zee zouden gaan of toch maar naar het zwembad. Maar de zee was misschien toch wat ver rijden voor drie uurtjes in het water. Persoonlijk had ik verwacht dat het drukker zou zijn. Daarom stonden we al om 13.30 uur in de rij, zodat we zeker een plaatsje zouden hebben, maar het is over het algemeen rustig.” Sofies dochter Lotte Mahieu (20) is net klaar met de examens. “Vaak ben ik bang dat het zwembad te koud zal zijn, maar eigenlijk valt het nu best mee. Het is een leuke ontspanning na zolang blokken.”

The post Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”
The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »