Provinciaal Hof in Brugge heeft een ‘Changing Place’ voor mensen met extra zorgbehoeften

Het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge heeft als derde plek, na Oostende en De Panne, in West-Vlaanderen een ‘Changing Place’ geïnstalleerd. Dat is een volledig uitgeruste sanitaire ruimte voor mensen met extra zorgbehoeften.

De ruimte is ingericht met een wastafel, een toilet, een verzorgingstafel voor volwassenen en een plafondlift. Een persoon met een handicap kan de ruimte zelfstandig of met een begeleider gebruiken. De in hoogte verstelbare verzorgingstafel en plafondlift garanderen een comfortabel gebruik.

Bij de restauratie van het Provinciaal Hof is heel wat aandacht gegaan naar toegankelijkheid. Dat gebeurde in samenwerking met Inter – Toegankelijk Vlaanderen. (CGRA)

The post Provinciaal Hof in Brugge heeft een ‘Changing Place’ voor mensen met extra zorgbehoeften is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen”

Op zaterdag 22 juni gaven veertien koppels elkaar in het bijzijn van vrienden en familie opnieuw het ja-woord in het prachtige decor van de Japanse Tuin. Eerder dit jaar bood Stad Oostende Oostendse huwelijksparen de kans om hun geloften te hernieuwen in een unieke locatie. “Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, klinkt het bij

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: “Met deze uitspraak lijkt het erop dat u als vrij man deze rechtszaal kunt verlaten”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis, die door rechter Ramona V. Manglona in het gerechtsgebouw in Saipan op de Noordelijke Marianen werd aanvaard, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten sloot. Op het eiland staat

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »