Prijsverschil tussen woning met slecht en goed EPC-label groeit opnieuw fors: “Renovatieplicht schrikt meer en meer af”

Terwijl een herevaluatie van de renovatieplicht op tafel ligt bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen, lijken de huidige regels almaar meer impact te hebben op de vastgoedmarkt. Het verschil in vraagprijs tussen een appartement met de beste en de slechtste EPC-score is op een half jaar tijd nog eens met een kwart toegenomen.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »